We kunnen met trots zeggen dat DataBewijst sinds november 2021 een internationale samenwerking is aangegaan met Mapcreator en Reuters Connect. Wij spitten elke ochtend van de werkweek het belangrijkste internationale nieuws door om er kaarten van te maken.

DataBewijst werkt al wat langer samen met Mapcreator, een bedrijf dat een toegankelijke tool biedt om (journalistiek gerelateerde) kaarten mee te maken. Sinds twee maanden houden wij ons echter ook bezig met het maken van kaarten die klanten van het internationale platform Reuters Connect kant-en-klaar kunnen downloaden.

Reuters Connect is onderdeel van het persbureau Reuters. Het is een online-omgeving waar internationale partners bij aangesloten zijn, waaronder Mapcreator. DataBewijst maakt met behulp van de Mapcreator-tool, die ook live data-layers biedt, journalistieke kaarten die over belangrijk internationaal nieuws gaan.

Van vulkaanuitbarstingen en aardbevingen tot kaarten over de oorlog in Oekraïne. Van Engelstalige tot Spaanse kaarten; er komt van alles langs. Deze kaarten worden wereldwijd verkocht aan mediabedrijven. De locaties van deze platforms verschillen. Ze belanden zoal in Italië, Griekenland, Oekraïne, Verenigde Staten, Brazilië, Taiwan en Indonesië.


Hieronder zie je een aantal eerder gepubliceerde kaarten:

Kaart (4-3): Russian tanks fire at biggest nuclear power plant in Europe (Zaporizhzhia, Ukraine)

Kaart (22-2): Germany shelves Nord Stream 2 pipeline in response to Russian movement in the Donbas region

Kaart (31-1): Formula 1 calendar 2022

 

Al klant bij Reuters Connect? Bekijk dan hier alle downloadbare kaarten.

Meer weten over Mapcreator als partner bij Reuters Connect? Klik dan hier.