Het einde van DataBewijst

Spijtig nieuws, na alle avonturen, kansen en leermomenten komt er een einde aan het bedrijf DataBewijst. Mirthe van Wijngaarden, Stephanie Roggekamp, Eline Teunissen en Cédric Broodman hebben besloten om DataBewijst te ontbinden om andere kansen en mogelijkheden op individueel gebied aan te grijpen. 

Ondanks dat het team het ontzettend jammer vindt dat er een einde komt aan het bedrijf, kijkt het team met veel trots en plezier terug op de DataBewijst-jaren. Er waren natuurlijk ups-and-downs, maar de leermomenten waren gouden momenten. Het bedrijf dat begon als boekenclub en uiteindelijk resulteerde in lesgeven op ROC en een internationale samenwerking met Reuters Connect en Mapcreator. Wauw. Dat hadden we met de oprichting niet kunnen bedenken. 

Toch komt aan alles een einde. Zo ook aan DataBewijst. Niet omdat het bedrijf niet goed liep (in 2022 had het bedrijf zelfs in enkel een half jaar alleen al meer klanten, facturen en én winst dan in heel 2021), maar vanwege individuele kansen die het team graag wil oppakken. 

Bedankt!

Uiteraard wil het team van DataBewijst ook nog wat mensen bedanken voor de steun aan het bedrijf. Zo onder meer Roy Mevissen (coach van Condor en docent op de Fontys Hogeschool Journalistiek), Nancy de Goeij (docent op de Fontys Hogeschool Journalistiek), Mapcreator, Reuters Connect, Follow the Money, Cobouw, OneWorld, Noctua, ROC Midden-Nederland, Politie Midden-Nederland, Brabants Dagblad, DUIC, Fontys Hogeschool Journalistiek, Broeinest Brabant, MindLabs, Smart Media, De Volkskrant en Bellingcat. Zonder al deze mensen en organisaties had DataBewijst niet kunnen bestaan. Dank jullie wel voor alle lessen en mogelijkheden!Het International Journalism Festival in Perugia (6-10 april)

Na drie jaar waren Mirthe, Cédric en Eline weer in Italië te vinden voor het International Journalism Festival (IJF) in Perugia. Op dit jaarlijkse festival vinden vijf dagen lang lezingen plaats over de journalistiek. Van ondernemerschap tot Meta en van datajournalistiek tot misinformatie. Alles omtrent journalistiek kwam in deze dagen aan bod.

Continue Reading
DataBewijst: 2021 in cijfers

2021: het meest succesvolle jaar tot nu toe

Dit jaar was voor DataBewijst het beste ooit. Niet zo gek natuurlijk, omdat we nog niet zo lang bestaan. Maar wat kijken we met trots terug op wat we het afgelopen jaar bereikt hebben. In deze blogpost zetten wij de hoogtepunten op een rijtje.

Lees Meer
gebruikt voor blogpost

Een zonnige toekomst als onderneming in coronatijd

Een bedrijf beginnen en onderhouden in coronatijd: het is nogal een uitdaging. Plannen die DataBewijst maanden van tevoren had gemaakt, werden in één klap van tafel geveegd. Toch zagen we in deze gekke tijd ook kansen op het gebied van ondernemerschap.

Lees Meer
Uitlegvideo over OSINT

Uitlegvideo: Wat is OSINT?

Open Source Intelligence (OSINT) is een van de onderzoeksmethodes die DataBewijst gebruikt. Maar wat betekent dit Engelstalige begrip eigenlijk? In deze video leggen we uit wat het begrip OSINT betekent.

Bekijk de video