Het International Journalism Festival in Perugia (6-10 april)

Na drie jaar waren Mirthe, Cédric en Eline weer in Italië te vinden voor het International Journalism Festival (IJF) in Perugia. Op dit jaarlijkse festival vinden vijf dagen lang lezingen plaats over de journalistiek. Van ondernemerschap tot Meta en van datajournalistiek tot misinformatie. Alles omtrent journalistiek kwam in deze dagen aan bod.

Continue Reading
DataBewijst: 2021 in cijfers

2021: het meest succesvolle jaar tot nu toe

Dit jaar was voor DataBewijst het beste ooit. Niet zo gek natuurlijk, omdat we nog niet zo lang bestaan. Maar wat kijken we met trots terug op wat we het afgelopen jaar bereikt hebben. In deze blogpost zetten wij de hoogtepunten op een rijtje.

Lees Meer
gebruikt voor blogpost

Een zonnige toekomst als onderneming in coronatijd

Een bedrijf beginnen en onderhouden in coronatijd: het is nogal een uitdaging. Plannen die DataBewijst maanden van tevoren had gemaakt, werden in één klap van tafel geveegd. Toch zagen we in deze gekke tijd ook kansen op het gebied van ondernemerschap.

Lees Meer
Uitlegvideo over OSINT

Uitlegvideo: Wat is OSINT?

Open Source Intelligence (OSINT) is een van de onderzoeksmethodes die DataBewijst gebruikt. Maar wat betekent dit Engelstalige begrip eigenlijk? In deze video leggen we uit wat het begrip OSINT betekent.

Bekijk de video
Uitlegvideo over datajournalistiek

Uitlegvideo: Wat is datajournalistiek?

Datajournalistiek: wij werken er dagelijks mee. In de praktijk merken we dat het niet voor iedereen even duidelijk is wat het nu precies inhoudt. Welke stappen komen er bijvoorbeeld bij kijken? In deze video leggen we uit wat het begrip ‘datajournalistiek’ betekent.

Bekijk de video